12. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen pupukuppikakut

Palataanpa muistoissa vielä pääsiäiseen. Halusin tehdä pääsiäisvieraille jotain hiukan hupsua tarjottavaa ja mieleen tulivat Cupcake Heaven -lehdessä olleet kuppikakut. Alkuperäisissä taisi olla voikreemistä pursotettua nurmikkoa ja pupusetkin jonkin verran erilaisia, mutta arvelin vieraiden pitävän hiukan kevyemmästä toteutuksesta.


Pohjana käytin Suklaan kultaisesta kirjasta sovellettuja appelsiini-suklaamurumuffineita. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin öljyä, josta en kuitenkaan makeissa leivonnaisissa pidä, joten päätin korvata sen sulatetulla voilla. Sulatin voipaketin lopun ajatuksenani mitata tarkka määrä sulatuksen jälkeen desimitalla. Kuinka ollakaan ehdin matkan varrella unohtaa tuon suunnitelman ja hurautin koko satsin taikinaan. Niinpä jouduin lisäämään lennosta leivinjauheen ja jauhojen määrää. Omassa versiossani ainesten määrät olivat siis "vähän sinne päin". Alla oleva ohje on kuitenkin kirjan mitoilla.

300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
150 g sokeria (josta puolet raakaruokosokeria)
1 kananmuna
1,8 dl (laktoositonta) maitoa
1,25 dl sulatettua (laktoositonta) voita tai margariinia
2 rkl hienoksi raastettua appelsiininkuorta
2 tl cointreauta
180 g rouhittua tummaa suklaata (70 %) (tarkista maidottomuus)

Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin. Vatkaa sokeri, muna, maito, rasva, appelsiininkuori ja cointreau yhteen sähkövatkaimen suurella nopeudella. Sekoita tämä seos kuiviin aineisiin. Lisää suklaarouhe taikinaan. 

Lusikoi taikina vuokiin. (Täytä hieman yli puolen välin.) Paista 190 asteessa n. 25-30 min. muffinien koosta riippuen.


Pupun osat tein ruskeaksi värjäämästäni marsipaanista, johon lisäsin efektiä vaalean punaisella metallinhohtoelintarvikemaalilla. Kuorrute on sekoitettu summittaisella suhteella appelsiinituorejuustosta, pehmeästä maitorahkasta ja kermavaahdosta ja maustettu sokerilla. 

Kuten hiukan pelkäsinkin, kuorrute oli pikkaisen liian löysää pitääkseen korvia pystyssä. Jälkiviisaana on siis hyvä todeta, että olisi kannattanut noudattaa mielessä käväissyttä aavistusta ja laittaa korviin cocktailtikut, joilla ne olisi saanut tökättyä suoraan muffiniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti