12. huhtikuuta 2015

Mangojuustokakku uunissa

Kotivinkin uutiskirjeessä pisti taannoin silmään uunissa paistetun mangojuustokakun ohje, joka vaikutti herkulliselta, joten sitä piti kokeilla.


Tein taas kakun pieneen (halk. 18 cm) irtopohjavuokaan. Suluissa olevat määrät on ns. normikokoiseen vuokaan.

130 g (200 g) Bastogne-keksejä
50 g (75 g) (laktoositonta) voita

täyte:
0,6 dl (1 dl) (laktoositonta) kermaa
330 g (500 g) (laktoositonta) maitorahkaa
130 g (200 g) (laktoositonta) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl (1,5 dl) sokeria
1 (1) muna
1 rkl (1 rkl) maizenaa
1 (1) sitruunan raastettu kuori
0,6 dl (1 dl) mangososetta

Murenna keksit. Sulata voi ja lisää kekseihin, kunnes saat koostumukseltaan sopivan muruseoksen (riittävän kiinteä pysymään vuoan reunoilla). Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalla ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleella. Taputtele muruoseos vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, tuorejuusto, sokeri, kananmuna, maizena ja sitruunankuori. Kumoa täyte vuokaan.

Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin lusikoimaan mangosose pursotuspussiin ja pursottelemaan ympyröitä kakun pinnalle. Liekö johtui pienemmästä vuoasta, mutta mangososetta tuli kakun päälle tasainen kerros, joten pursottelu oli sinänsä turhaa.

Pyörittele täytteen pintaa varovasti veitsen kärjellä. Tee pieniä kaaria siten, että täytteen pinta "marmoroituu".

Täysikokoista kakkua neuvottiin paistamaan 150 asteisen uunin alatasolla kaksi tuntia. Taisin paistaa omaani n. 1,5 tuntia. Uunista otettaessa tuntui vielä todella "höllyvältä", mutta jämähti jääkaapissa (jossa neuvotaan pitämään vähintään tunti) niin paljon, että vähempikin paistaminen olisi mahdollisesti riittänyt. Nyt lopputulos oli hiukan kuivakka.

Suosittelen laittamaan vuoan alle uunipellin tms. Ainakin Bastogne-keksejä käyttäessä (alkuperäisessä ohjeessa digestive tai kaurakeksejä) rasvaa valui jonkin verran vuoan reunojen välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti