3. toukokuuta 2015

Supersuklainen kakku

Alkuperäisellä Suklaan kultaisen kirjan ohjeella kakusta olisi tullut jättimäinen, joten päädyin jälleen kerran hiukan soveltamaan. Jos haluat tehdä kakusta alkuperäisen kokoisen, tee kaksi kakkupohjaa (halkaisijaltaan 23 cm:een vuokaan), kolme marenkilevyä (määrät suluissa) ja täytettä suluissa oleva määrä.



Suklaa-kermatäyte:
120 g (180 g) tummaa (vähintään 70 %) suklaata (tarkista maidottomuus)
2,5 dl (3,75 dl) (laktoositonta) kuohukermaa
1 tl vanilja-aromia

Sulata suklaa kermaan vesihauteessa tai varoen paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vanilja. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin n. 12 tunniksi. Jos täyte tuntuu vielä tämän jälkeen liian löysältä, voit vispata sitä hiukan.

Marenkipohjat:
3 (4) munanvalkuaista
150 g (200 g) hienoa sokeria
75 g (100 g) mantelijauhetta

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen joukkoon sokeri ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Kääntele mantelijauhe varoen joukkoon. Piirrä leivinpaperille kaksi kakkuvuoan kokoista ympyrää ja pursota tai levitä marenki ympyröiden kokoisiksi levyiksi. Jos haluat marenkeihin tasaiset reunat, voit paistaa ne myös vuoissa. Paista marengit 150 asteessa rapeiksi ja vaalean kullanruskeiksi 60-70 minuuttia. Jäähdytä.

Aivan mahtava suklaakakkupohja:
250 g tummaa (vähintään 70 %) suklaata (tarkista maidottomuus)
300 g vehnäjauhoja
50 g kaakaota
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
90 g (laktoositonta) voita
250 g sokeria (josta puolet ruokosokeria)
4 kananmunaa
1,25 dl (laktoositonta) maitoa
2 rkl rypsiöljyä

Taikina on tarkoitettu halkaisijaltaan 23 cm:een vuokaan. Käytin 18 cm:stä vuokaa, jotta sain kakusta korkeamman. Taikinaa jäi yli amerikanmuffinivuoallinen, josta pääsi mukavasti "varmistamaan laadun"...

Voitele ja jauhota vuoka. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hiukan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos, suklaa, maito ja öljy vuorotelleen vaahtoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa, kunnes kakun keskelle työnnetty tikku jää puhtaaksi. Matalammalla pohjalla (23 cm vuoka) aikaa menee 50 - 60 min., pienemmässä vuoassa hiukan kauemmin. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan ensin 10 minuuttia ja sen jälkeen ritilällä huoneen lämpöiseksi.

Kostutukseen:
0,75 - 1,25 dl tummaa rommia

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan (tai matalammat pohjat kahteen osaan). Kostuta pohjat rommilla. Kasaa kakku siten että marenkilevyt vuorottelevat kakkulevyjen kanssa ja kaikissa väleissä on täytettä. Lisää loppu täyte kakun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti